Ecocheques

Nog ecocheques liggen? En een nieuwe monitor, TV of smartwatch nodig? Of moet jouw computer hersteld worden? Dat treft! Gebruik dan jouw ecocheques om te betalen.

Een win-win situatie, want er gaat geen geld van je rekening én je helpt tegelijkertijd het milieu door te kiezen voor een toestel dat zo weinig mogelijk energie verbruikt.

Heb je nog een aantal vragen over ecocheques, zoals wat je ermee kan kopen bij ons? Je komt het op deze pagina allemaal te weten!

Anker

[]

Wat kopen met ecocheques?

Heel veel eigenlijk! Met deze ‘groene’ cheques koop je energiezuinige en duurzame producten en diensten uit volgende 3 categorieën:

 • Ecologische producten en diensten zoals een energiezuinige koelkast, biologische groenten, alles met het Europese ecolabel,…
 • Duurzame mobiliteit en vrije tijd: fietsen, planten en bloemen, ecotoerisme, …
 • Hergebruik, recyclage & het reduceren van afval: tweedehands, herstellingen, …

Betaal met je ecoques bij IZYZ voor deze producten en diensten:

 • Alle herstellingen
 • Refurbished toestellen zoals smartphones, tablets en laptops, bekijk hier een selectie
 • Smartwatches en sporthorloges met ingebouwde GPS
 • Fiets GPS'en
 • TV's en computerschermen met A+ energielabel
 • Oplaadbare batterijen en powerbanks
Anker

[]

Betalen met ecocheques

Wil je je nieuwe toestel of herstelling betalen met ecocheques? Dat kan! Kom langs in onze winkel of bestel je toestel gewoon online. Kies in dat geval voor ‘afhalen in de winkel’ en betaal in de winkel!

Je betaalt bij voorkeur met elektronische ecocheques, maar papieren cheques aanvaarden we ook nog.

Anker

[]

Wat zijn ecocheques?

Een ecocheque is een extralegaal voordeel die je van je werkgever krijgt (enkel in de privésector). Het is een niet-belastbaar extraatje bovenop je loon zoals een bedrijfswagen, maaltijdcheques, smartphone met abonnement of groepsverzekering.

Niet iedereen krijgt ze. Jouw werkgever beslist of hij/zij ze als extraatje bovenop het loon geeft. Dit afhankelijk van het paritair comité waaronder je als werknemer valt.

Anker

[]

Welke ecocheques bestaan er?

Ze bestaan in papieren of elektronische vorm. De elektronische versie wordt meer en meer gebruikt. Hiervoor krijg je een betaalkaart waarop je saldo toegevoegd wordt. Wanneer je ook maaltijdcheques krijgt, gebruik je hiervoor dezelfde kaart.

De cheques worden uitgegeven door 3 bedrijven. Wij accepteren Monizze, Edenred en Sodexo ecocheques.

Anker

[]

Sodexo ecocheques: Eco Pass

 • Papier of elektronisch
 • 1 betaalkaart voor alle extralegale voordelen

Edenred ecocheques

 • Papier of elektronisch
 • 1 betaalkaar voor alle extralegale voordelen

Monizze ecocheques

 • Enkel electronisch
 • 1 betaalkaart voor alle extralegale voordelen
Anker

[]

Waar kan ik ecocheques gebruiken?

Bij ons! We aanvaarden de papieren en elektronische versie.

Je kan je ecocheques niet overal gebruiken als betaalmiddel. De winkel of handelaar moet aangesloten zijn bij Sodexo, Edenred of Monizze om deze te kunnen aanvaarden en daarna te kunnen innen bij het uitgiftebedrijf.

Op hun websites krijg je een overzicht van alle aangesloten winkels en handelaars.

Maar eigenlijk hoef je niet te zoeken. Maak het jezelf gemakkelijk en gebruik je cheques bij ons! Betaal er je nieuwe monitor of herstelling mee. Het kan ook online wanneer je je toestel zelf afhaalt in de winkel en daar dus betaalt.

Anker

[]

Hoe lang zijn ecocheques geldig?

Jouw cheques zijn maximum 2 jaar geldig. Je kan de geldigheid niet verlengen.

Wanneer je je ecocheques opspaart om een duurdere aankoop te doen hou je best de geldigheidsduur in de gaten. Het zou jammer zijn wanneer je ze uiteindelijk wilt gebruiken en blijkt dat ze niet meer geldig zijn.

Anker

[]

Hoeveel ecocheques krijg ik?

Je werkgever beslist hoeveel cheques je krijgt op basis van het aantal gewerkte dagen. Maar het is nooit meer dan € 250 per jaar.

Elke cheque is maximum € 10 waard.

Wanneer je met papieren cheques betaalt, krijg je geen wisselgeld terug. Betaal je elektronisch? Dan gaat het precieze bedrag van je saldo.

Anker

[]

Mag ik ecocheques omruilen?

Nee, je krijgt cheques op jouw eigen naam. Iemand anders kan ze dus niet gebruiken. Je kan ze ook niet inruilen voor geld of verkopen aan iemand anders.

Geen idee wat te kopen?

Naast energiezuinige apparaten kan je je ecocheques ook gebruiken om mee op reis te gaan, biologische producten mee te kopen of je treinticket ermee te betalen.

Anker

[]